top of page

Werkwijze bij lichamelijke klachten

Op weg naar een goede gezondheid moet je meerdere stappen zetten. Om jou zo goed mogelijk te helpen, doorlopen we samen een stappenplan dat is aangepast op jouw persoonlijke klachten en behoeften.

Intake & onderzoek

Tijdens de eerste afspraak gaan we eerst in gesprek. We willen weten wat voor klachten je hebt, hoe deze ontstaan zijn en wanneer je er last van hebt. We vragen je ook wat vragenlijsten in te vullen om een nog beter beeld te krijgen van jouw klachten. Na het gesprek volgt het onderzoek, waar we uitzoeken waardoor je klachten worden veroorzaakt of in stand blijven. We kijken bijvoorbeeld naar de houding, beweeglijkheid van gewrichten of spanning in de spieren.

Doel & plan

Nu we een beeld hebben van jouw klachten, stellen we samen een haalbaar doel op en bespreken we wat er nodig is om dat doel te bereiken.

Behandeling

Tijd om aan de slag te gaan. De behandeling kan bestaan uit verschillende interventies. We laten zien hoe het lichaam in elkaar zit, zodat je dit leert begrijpen. Je leert optimale houdingen en bewegingspatronen. We kunnen ondersteunen met massage en taping en oefeningen en advies in leefstijl zoals beweging, ontspanning en slaap. En al deze onderdelen samen helpen jou op weg naar een goed herstel. Je krijgt van ons een oefenschriftje, waar we steeds alle adviezen en oefeningen in schrijven, zodat jij alle informatie op een rijtje hebt en hier thuis goed mee aan de slag kunt gaan.

Evaluatie

Om te zien of we met de behandeling op de juiste weg zijn, zullen we regelmatig evalueren. Iedere afspraak bespreken we hoe het is gegaan met de klachten of de adviezen. We sturen bij waar nodig of blijven op dezelfde weg doorgaan als het goed gaat. En als het nodig is, dan schakelen we andere specialisten in om jouw behandelproces verder te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, psychotherapie, podotherapie of yoga. Kijk hier met wie we samenwerken. Aan het eind van het behandeltraject vinden we het fijn om te weten hoe jij de therapie hebt ervaren en sturen we je een evaluatie toe. Je mag ook altijd een review achterlaten op Google of Zorgkaart Nederland. Ter afsluiting gaat er een evaluatiebrief naar je huisarts en/of verwijzer.

20210417_Het_Oefenlokaal_Stratum_HR_018_1X8A6743.jpg
bottom of page