top of page
Massage | massage van de rug ter ontspanning van spieren
Het Massagelokaal | Sportmassage, ontspanningsmassage en bindweefselmassage

Massage

Het lichaam is in staat zichzelf te herstellen. Maar soms heeft het lichaam een extra zetje nodig.

Bijvoorbeeld als klachten al lange tijd aanwezig zijn of als je de pijnlijke plek toch moet belasten voor je werk of sport. Massage kan het lichaam helpen sneller te herstellen. Het zorgt dat spieren ontspannen en vocht- en afvalstoffen worden afgevoerd.

 

De massage kan ingezet worden bij (chronische) pijn, stijve spieren en spanningklachten in nek, rug, benen of armen, of gewoon ter ontspanning.

 

Wil jij weten welke massage jou kan helpen? Lees dan verder.

Sportmassage

Sportmassage is er voor iedereen die zijn lichaam regelmatig wat zwaarder belast, zoals met sporten. De sportmassage, zowel voor als na het sporten, helpt je lichaam beter te functioneren en beter te presteren.

 

Een massage voor het sporten helpt de doorbloeding op gang en maakt je spieren klaar voor de start.

 

Na het sporten helpt de massage afvalstaffen en vocht af te voeren en zo voorkom je spierpijn. Je herstelt sneller en bent eerder klaar voor je volgende training of wedstrijd.

 

De massage wordt ondersteund met kinesiotaping, adviezen voor een goede trainingsopbouw en oefeningen om spieren te rekken of te versterken.

 

Zo kun jij jouw sport weer herpakken en het doel voor ogen houden. Of het nu een sportevenement is of een rondje in het bos. Of je nu topsporter bent of fanatieke beginner.

 

Ready, set, go!

Massage | Massage van de nek voor spierontspanning

Ontspanningsmassage

Een vol hoofd, piekergedachtes. Gespannen spieren, een pijnlijke nek en schouders. Hoofdpijn. Iedereen heeft wel eens een drukke periode en last van stress.

 

Het lichaam heeft gelukkig een buffer voor dit soort spanning. Wel belangrijk dat je deze buffer af en toe eens oplaadt en de tijd neemt om tot rust te komen. Tijd voor ontspanning, tijd voor een massage.

 

Met een zachte aanraking in een rustig tempo wordt het lichaam gemasseerd. De ontspanningsmassage helpt om jouw spieren te ontspannen, de doorbloeding te bevorderen en afvalstoffen te verwijderen. Het kan helpen spanningsplekken en pijn weg te halen.

 

Deze lichamelijke ontspanning en aanraking zorgen voor weer voor een mentale ontspanning. Je hoeft even niets te doen en nergens aan te denken. Dat klinkt heerlijk, toch?

 

Deze vorm van massage kan worden ingezet bij chronische pijnklachten, stijve spieren, verhoogde lichaamspanning, stress- en spanningsklachten, hoofdpijn en migraine. Of gewoon omdat je jezelf een ontspanningmomentje gunt!

Massage | Ontspanningsmassage bij spanningsklachten en stress

Manuele Lymfedrainage gezicht

Niet is zo ontspannend als een gezichtsmassage, maar wist je dat dit ook nog goed voor je is?

 

Manuele lymfedrainage is een hele zachte, ronde massagetechniek die opgehoopt vocht helpt afvoeren, waardoor zwellingen en oedeemklachten afnemen.

 

Zo kan de massage van het gezicht ingezet worden bij zwellingen na valpartijen, (cosmetische) ingrepen, maar ook bij wallen, acné, hoofdpijn, migraine én slaapproblemen (heb je last van het laaste probleem, kijk dan ook eens bij slaaptherapie).

Benieuwd wat massage voor jou kan doen?

Massage | Lymfedrainage van het gezicht bij vocht en hoofdpijn

Reviews Massage

Massage | Review Massage bij chronisch pijn

Carel van Loon

“Marjolein heeft mij geholpen om mijn chronische pijn- en vermoeidheidsklachten en de belasting in kaart te brengen gedurende de dag. Dit heeft mij geholpen om een balans te vinden tussen arbeid, rust en ontspanning. In de periode waarin ik moest wachten op een operatie heeft Marjolein mij geholpen om de tussenliggende tijd zo goed mogelijk door te komen en mobiel te blijven door verschillende behandeltechnieken (o.a. lymfedrainage tegen hoofdpijn, masseren, mobiliseren of tapen van de rug, nek of schouders, oefeningen en advies in beweging).

 

Ik ben heel erg te spreken over de werkwijze en het persoonlijke contact. Ik raad Het Oefenlokaal ten zeerste aan.”

bottom of page