Privacy- en cookieverklaring

Het oefenlokaal is een paramedische praktijk waar je terecht kunt met verschillende lichamelijke klachten en slaapproblemen. Daarnaast kun je Het Oefenlokaal inschakelen voor het geven van zowel online als offline trainingen, workshops en lezingen en kun je bij Het oefenlokaal terecht voor werkplekonderzoek. De diensten worden aangeboden via onze website https://www.hetoefenlokaal.nl.

Als je onze website bezoekt, een afspraak maakt bij onze praktijk, contact met ons opneemt via telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website of een training bij ons boekt, worden je persoonsgegevens verwerkt. In deze privacy- en cookieverklaring lees je welke persoonsgegevens wij verwerken, hoe wij dit doen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.

Verantwoordelijke voor de verwerking

Het Oefenlokaal
Frederik Hendrikstraat 1
5583 CL Waalre


KvK-nummer: 58794573

Voor vragen kun je contact met ons opnemen via: info@hetoefenlokaal.nl.

Persoonsgegevens die wij verwerken:

  1. Voor- en achternaam (potentiële) cliënt;

  2.  Adres en woonplaats;

  3. Gegevens over activiteiten van websitebezoekers op onze website;

  4. Gegevens over het surfgedrag van de websitebezoeker;

  5. Overige persoonsgegevens die je actief aan ons verstrekt.

  6. Geslacht;

  7. Geboortedatum;

  8. Telefoonnummer;

  9. E-mailadres;

  10. Woonsituatie (dit kan burgerlijke staat zijn) (pas tijdens intakegesprek);

  11. Bankrekeningnummer;

  12. Bezoekgedrag website;

 

Bij zakelijke klanten verwerken wij ook de volgende gegevens:

  1. Offerte- en/of factuurnummer;

  2. Handelsnaam van een eenmanszaak of VOF;

  3. Vestigingsadres van een eenmanszaak of VOF;

  4. KvK-nummer van een eenmanszaak of VOF.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Ben je cliënt bij ons? Dan worden ook de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens verwerkt:
 

  1. Burgerservicenummer (BSN);

  2. Documentnummer ID nieuwe client;

  3. Verzekeringsnummer;

  4. Gegevens van kinderen <16 jaar;

  5. Gezondheidsgegevens.

Deze bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens hebben wij nodig voor het aanleggen van een patiëntendossier, het controleren van de identiteit van een nieuwe cliënt (wettelijke plicht), het controleren van het verzekeringsnummer en het uitvoeren van de behandeling

Hoe komen wij aan persoonsgegevens?

De persoonsgegevens worden verstrekt via e-mail, telefoon, whatsapp of het online contactformulier op onze website. Ben je cliënt bij ons? Dan worden bijzondere persoonsgegevens verzameld tijdens een behandelingsafspraak of via een vragenlijst. Daarnaast halen wij persoonsgegevens uit de controle op verzekering check via het Elektronisch Patiëntendossier.

Waarom verwerken wij persoonsgegevens

Persoonsgegevens worden door ons verwerkt als wij dit volgens de wet mogen en alleen voor de volgende doeleinden:

  1. Uitvoering van de overeenkomst
    Om te kunnen communiceren met de opdrachtgever, de cliënt of diens ouders of verzorgers;
    Voor het maken van een offerte;
    - Voor het invullen van een intakeformulier;
    Voor het bijhouden van een cliëntendossier;
    Voor overleg met andere zorgverleners;
    Voor het rapporteren aan verzekeraars;
    Voor het maken en versturen van de factuur;
    Voor het afhandelen van betalingen.

  2. Wettelijke verplichting
    Op grond van de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst zijn wij verplicht om een cliëntendossier op te stellen en een behandelingsplan te maken. Om aan de administratieplicht van de Belastingdienst te voldoen, worden ook cliëntgegevens verwerkt.

  3. Contact opnemen
    Om te kunnen reageren op een vraag of verzoek van een (potentiële) opdrachtgever of cliënt.

  4. Bezoek website
    Om onze website beter te laten werken, het zoeken op onze website eenvoudiger te maken, onze service te verbeteren en aan te passen op de wensen van de websitebezoeker.

  5. Blogs en posts
    Als je een reactie achterlaat onder een blog of social mediapost, dan worden je gegevens bewaard zodat wij kunnen reageren op je bericht.

Hoelang bewaren wij je gegevens?

  1. Gegevens van cliënt of opdrachtgever op offertes en facturen en betaalgegevens worden 7 jaar bewaard ten behoeve van onze wettelijke administratieplicht.

  2. E-mailberichten en contactformulieren waarin afspraken worden gemaakt, worden 5 jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn voor vorderingen tot schadevergoedingen is en deze gegevens als bewijs kunnen dienen.

  3. Cliëntendossiers worden 20 jaar bewaard ten behoeve van onze wettelijke bewaarplicht die volgt uit de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst.

  4. De gegevens die Google op onze website verzamelt, worden 50 maanden bewaard (websitestatistieken).

  5. Reacties op blogs en posts blijven staan totdat je een verwijderingsverzoek bij ons indient of totdat wij de blog of post offline halen.

Delen wij je gegevens met derden?

Het Oefenlokaal verkoopt of verhuurt je gegevens niet aan derden. Je gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is om de doelen te bereiken zoals in deze privacy- en cookieverklaring beschreven. Met organisaties die je gegevens voor ons verwerken, hebben wij afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zij vertrouwelijk met de gegevens omgaan en deze goed beveiligen. Gegevens worden gedeeld met de volgende partijen:

  1. Andere zorginstanties
    Als je cliënt bij ons bent, kan het zijn dat we je persoonsgegevens delen met andere zorgverleners als huisartsen, specialisten of de verwijzer.
     

  2. Zorgverzekeraars, overheidsinstanties en advocaten
    Als je cliënt bij ons bent, kan het zijn dat we je persoonsgegevens, op verzoek van die partij, delen met zorgverzekeraars (geanonimiseerd), overheidsinstanties of advocaten (alleen met toestemming van de cliënt).

    Landelijke Database Oefentherapie
    Het Oefenlokaal neemt deel aan de Landelijke Database Oefentherapie. Hiervoor worden gegevens doorgestuurd naar onderzoeksinstituut Nivel. Deze gegevens worden gebruikt om statistieken van de zorg in kaart te brengen en om de effectiviteit van oefentherapie te onderbouwen naar de zorgverzekeraar. De gegevens worden versleuteld wat betekent dat de gegevens niet meer terug te leiden zijn naar de cliënt.
     

  3. Overige partijen
    Voor het uitvoeren van onze dienstverlening werken wij samen met de volgende partijen:
    - de softwareleverancier van het Elektronisch Patiëntendossier (EPD);
    - softwareleverancier beveiligde software voor zorgverleners;
    - accountant;

    - telefoonprovider;
    - softwareleverancier website;
    - e-mailprovider en softwareleverancier e-mailprogramma;
    - hostingpartij website en e-mail;
    - externe receptiedienst;
    - Google analytics voor het bijhouden van de websitestatistieken;
    - andere opdrachtnemers die helpen bij de uitvoering van de overeenkomst;
    - softwareleverancier videobellen;
    - Facebook voor het maken van advertentiedoelgroepen;


    Sommige van bovengenoemde partijen zijn gevestigd of maken gebruik van een server in de Verenigde Staten. Met deze partijen worden geen zorggegevens gedeeld. Zorggegevens worden alleen via het EPD en de beveiligde software voor zorgverleners gedeeld.

Hoe beveiligen wij je persoonsgegevens?

Wij nemen de verwerking van je persoonsgegevens serieus en hebben daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen. Het versleutelt verzenden van persoonsgegevens via onze website (SSL), het gebruik van sterke wachtwoorden en een touch-ID, goede beveiligingssoftware op onze computers, het maskeren van IP-adressen, versleuteling van persoonsgegevens, het regelmatig updaten van onze website en plug-ins en het werken met een elektronisch cliëntendossier dat beveiligd is, zijn voorbeelden van deze maatregelen. Als je vindt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@hetoefenlokaal.nl.

Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van onze website maken wij gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die bij je eerste bezoek aan onze website worden opgeslagen in de browser van je computer, smartphone of tablet. Wanneer je onze website opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookie is opgeslagen, teruggestuurd worden naar onze website. Door middel van cookies kunnen wij zien hoe jij onze website gebruikt en hoe wij de website gebruiksvriendelijker kunnen maken. Tot slot worden cookies gebruikt voor het maken van gerichte reclame.

Cookiemelding
Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, verschijnt er een cookiemelding in de vorm van een pop-up. Zodra je op ‘Akkoord’ klikt, geef je toestemming aan ons om alle soorten cookies en vergelijkbare technieken te gebruiken.

Functionele cookies
Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat je onze website eenvoudiger kunt bezoeken. Je hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want je gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies is geen toestemming nodig omdat deze cookies weinig tot geen inbreuk maken op je privacy.

 
Analytische cookies
Om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van onze website en de manier hoe bezoekers onze website gebruiken, maken wij gebruik van Google Analytics.

Via onze website worden er daarom cookies van Google geplaatst. Deze analytische cookies maken weinig inbreuk op je privacy omdat het IP-adres wat wij verzamelen, voor een deel wordt gemaskeerd. Zo is dat IP-adres niet meer terug te herleiden naar de websitebezoeker. De gegevens die Google verzameld, zullen zij niet voor eigen doeleinden gebruiken. Dit hebben wij met hen afgesproken in een verwerkersovereenkomst. Voor meer informatie hierover kun je de Privacy Policy van Google hier raadplegen.

Social media
Om het voor jou makkelijk te maken om via social media in contact te komen met Het Oefenlokaal en de content op onze website te delen, zijn er op onze website social media buttons opgenomen van Facebook, Instagram en LinkedIn. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van de social media zelf afkomstig zijn. Door middel van deze codes worden cookies geplaatst. Het Oefenlokaal heeft daar geen invloed op. Wij raden je dan ook aan de privacy- en cookieverklaringen van de social mediakanalen door te raadplegen voor meer informatie:

Facebook
Instagram
LinkedIn

Personaliseren van reclame
Om onze websitebezoekers online nog beter van dienst te kunnen zijn en relevante advertenties van onze diensten te kunnen tonen, maken wij gebruik van tracking cookies. Zo kunnen we via een Facebook Pixel zien welke diensten je op onze website bekijkt en kunnen we voor jou interessante advertenties tonen via de mogelijkheden van het Facebook advertentieplatform.

 

Links websites
Op onze website vind je links naar externe websites. Door op een link te klikken word je naar een website buiten https://hetoefenlokaal.nl/ geleid. Het kan zijn dat externe websites gebruik maken van cookies. Wij raden je aan de privacy- en cookieverklaring van de betreffende website te lezen, om te weten hoe zij met je privacy omgaan.

Dit zijn de cookies die wij plaatsen:

  • _ga: registreert een unieke ID die wordt gebruikt om statistieke gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. Bewaarperiode is 2 jaar.

  • _gid: registreert een unieke ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. Bewaarperiode is 1 dag.

  • _fbp: wordt gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals het realtime bieden van externe adverteerders. Bewaarperiode is 3 maanden.

  • fr: wordt gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren zoals het realtime bieden van externe adverteerders. Bewaarperiode is 3 maanden.

Uitschakelen en verwijderen van cookies
Als je niet wil dat wij cookies gebruiken, dan kun je via de browserinstellingen van je computer cookies uitschakelen en verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Tot slot kun je in de cookiemelding je keuze bepalen. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het wel zijn dat onze website niet meer optimaal werkt.

Privacy rechten

Omdat wij persoonsgegevens van je verwerken, heb je het recht deze gegevens in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen. Je kunt ons verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is. Ook kun je ons verzoeken de persoonsgegevens die wij van je verwerken, naar je toe te sturen zodat je deze kunt overdragen aan een andere partij.

Daarnaast kun je bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Tot slot kun je de toestemming die je aan ons gegeven hebt om je persoonsgegevens te verwerken, intrekken. Wil je gebruik maken van deze rechten, stuur je verzoek dan per e-mail naar info@hetoefenlokaal.nl.

Het Oefenlokaal vraagt bij alle verzoeken om een identificatie, zodat wij zeker weten dat het verzoek door jou is gedaan. Wanneer je een kopie van je identiteitsbewijs meestuurt, verzoeken we je de pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken bijvoorbeeld via de Kopie ID app van de Rijksoverheid. Dit ter bescherming van je privacy. Tot slot heb je de mogelijkheid een klacht over onze gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Wijzigen privacy- en cookieverklaring  

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 6 december 2021. In het geval onze werkwijze verandert, zijn wij genoodzaakt ook deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. De nieuwe privacy- en cookieverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd.

Versie december 2021

Liever de privacy- en cookieverklaring downloaden? Klik dan hier.