top of page

Over ons

Het Oefenlokaal is een veelzijdige plek, waar je terecht kunt met veel verschillende lichamelijke klachten en slaapproblemen.

 

Geen ouderwetse leerschool waar wordt verteld wat je moet doen, maar een plek waar je het heft in eigen handen neemt in jouw herstel. Een plek waar je leert ontspannen, lekker bewegen en heerlijk slapen.

Marjolein

In Het Oefenlokaal vind je Marjolein: Oefentherapeut Cesar en nieuwsgierig aagje en nooit uitgeleerd.

 

Niet gek dus dat Marjolein naast Oefentherapeut Cesar ook slaaptherapeut en (sport)masseur is. En dat dit een goede mix: naast de adviezen in houding heeft ze bindweefel- en sport massage en mobilisatietechnieken de juiste tools in huis om je een een handje te helpen in het aanpakken van je klachten. En als je goed slaapt, dan herstelt je lichaam ook beter. 
 

Marjolein is als slaaptherapeut ook een ervaringsdeskundige. (zij lag in haar masterstudie Zorgmanagement ook te woelen en schaapjes te tellen). Nu slaapt ze zelf weer heerlijk en helpt ze jou dan ook weer heerlijk te ontspannen en te slapen.

 

Je vindt Marjolein niet alleen in de praktijk, maar ook bij bedrijven. Denk hierbij aan werkplekonderzoeken, trainingen of lezingen geven op gebied van gezond werken, RSI-preventie, stressmanagement of slaap. Van distributiemagazijnen tot kinderopvang, van pedicurepraktijk tot kantoor; niets is haar te gek.


 

Marjolein Janssen-Scheepens, Oefentherapeut Cesar & Slaaptherapeut

Marjolein Janssen-Scheepens

Eigenaar Het oefenlokaal

Bachelor of Health
Ms. of Science – Healthcare Management

 

 • Oefentherapie Cesar/Mensendieck

 • Slaapoefentherapie/slaaptherapie

 • Bedrijfstherapie

 • Sportmassage

 • Kinesiotaping

 • Lymfedrainage gezicht

Wil je in contact komen met Marjolein?
Bel of app haar op 0640542688

Of stuur een mailtje naar marjolein@hetoefenlokaal.nl

Carla Rietjens, Oefentherapeut Cesar/Mensendieck & Slaaptherapeut

Carla Rietjens

Therapeut bij Het Oefenlokaal

 • Oefentherapie Cesar/Mensendieck

 • Slaapoefentherapie/slaaptherapie

 • Nek- en schouderklachten

 • Hoofdpijn

 • Spanning- en burnoutklachten

 • Groeplessen

 • Massage

Carla is te bereiken via 06 25495501 of carla@heteofenlokaal.nl

Carla

Carla heeft met 25 jaar ervaring als oefentherapeut al heel wat vlieguren achter de rug. Zij laat zich echter nog niet afremmen: ze geeft graag groeplessen en laat haar handjes wapperen met hand-on technieken zoals massage én daarnaast volgt zij nog steeds met enthousiasme verschillende cursussen. Zo heeft zij zich in de jaren namelijk flink gespecialiseerd: in nek- en schouderklachten, hoofdpijn, spanning- en burn-out klachten én slaapproblemen. Klinkt dit niet als een super goede match met Het Oefenlokaal?

Carla omschrijft zichzelf als rustig en iemand die goed luistert. Met een portie geduld neemt ze echt de tijd voor jou en jouw vragen. Daarnaast is ze graag buiten en is ook voorstander om buiten te oefenen waar dat kan. 

Hoor je een klein accent bij Carla? Dat kan, ze komt namelijk uit het het mooie Limburg!

Werkwijze

Op weg naar een goede gezondheid moet je meerdere stappen zetten. Om jou zo goed mogelijk te helpen, doorlopen we samen een stappenplan dat is aangepast op jouw persoonlijke klachten en behoeften. Benieuwd naar onze werkwijze?

Klik hier voor onze werkwijze bij lichamelijke klachten.

Klik hier voor onze werkwijze bij slaapproblemen.

Klachten & Geschillenregeling

Bij het Oefenlokaal doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden en te behandelen. Heeft u toch een klacht over de therapeut of de behandeling? Lees dan hier welke stappen u kunt ondernemen.

Landelijke Database Oefentherapie & Nivel Zorgregistraties

Wij doen met de praktijk mee aan de Landelijke Database Oefentherapie (LDO) en de Zorgregistraties van Nivel.

Dit betekent dat de gegevens die we opnemen in je dossier anoniem en gecodeerd worden gedeeld met Nivel. Op deze manier kunnen zij onderzoek doen en de meerwaarde van Oefentherapie in de zorg onderbouwen. Daarnaast brengen zij landelijke zorgcijfers in kaart. Klik hier voor meer informatie over de werkwijze.

Wil je niet dat jouw gegevens gedeeld worden met Nivel? Dan kun je jouw bezwaar aangeven bij je therapeut, zodat we jouw gegevens kunnen uitsluiten van deelname. Deelname is namelijk niet verplicht.

Samenwerkingen

Als therapeut ben je maar een klein onderdeel in de wereld van de zorg. En hoewel je als dit kleine deel al veel kunt betekenen, kun je door samenwerken nog veel meer bereiken. Vandaar onze samenwerking met verschillende kanjers op gebied van gezondheid, op onze verschillende locaties. Leergierig? Ga gerust op onderzoek uit:

Cheiron Medisch Centrum Waalre

Cheiron Medisch Centrum

Bij Cheiron Medisch Centrum ben je nooit alleen. Daar vind je namelijk heel veel professionals op het gebied van gezondheid: zoals (manuele) fysiotherapie , (sport)podotherapie, personal training en 3 artsen musculoskeletale geneeskunde (manuele geneeskunde).

 

Deze vier mannen zijn expert op het gebied van de beweegketen en mocht deze net even niet lekker lopen, dan zorgen zij voor beweging.

Inner Fit | Stoelmassage, Massage & Yoga

Inner Fit

Massage, yoga of personal training. Vera kan je hier allemaal bij helpen. Deze sportieveling weet zowel voor beginners als ervaren sporters een goed programma op te bouwen. Waar balans tussen sport en ontspanning centraal straat.  Met Inner-fit werk jij aan een betere leefstijl en voel je je helemaal fit van binnen! 

Ook bij bedrijven werkt Inner-fit aan gezondheid, met stoelmassages of speciale beweegprogramma's voor medewerkers. 

De Fysiovrienden | Praktijk voor fysiotherapie & manuele therapie

De Fysiovrienden

De Fysiovrienden bestaat oorspronkelijk uit het goedgemutste en zeer bekwame duo Ruben en Stijn. Maar deze heren worden ondertussen goed bijgestaan door Lotte.

 

Deze fysiotherapeuten doen het net even anders met hun moderne en eigentijdse kijk en praktijk. Voor manuele therapie, revalidatie, sportfysiotherapie, dry needling,  herniaklachten of zwangerschapsklachten ben je bij deze vriendenclub aan het juiste adres.

In Verbinding | Yoga

In Verbinding Yoga

Sandra brengt je in verbinding met je lijf. Met een bom aan passie en enthousiasme begeleidt Sandra je naar lichamelijke en mentale ontspanning.

 

Ze leert je hoe je het lichaam met yogahoudingen kan uitlijnen en mobiliseren en hoe je uit je voorkeurspatronen kunt komen.

 

Zeg nou zelf: een prachtige aanvulling op de oefentherapie, toch?

Betrand van Dijk | Sportpodotherapeut

Podotherapie Betrand van Dijk

Bertrand van Dijk is niets te gek: standsafwijkingen, voet-, knie-, heup of rugklachten, sportblessures, ingegroeide teennagels, likdoorns, beweegblokkades in voet of enkel en voetproblemen bij Diabetes Mellitus of Reumatoïde Artritis.

 

Met zijn podotherapeutische kennis gaat hij de strijd aan. En wees niet verbaasd als hij deze wint.

 

Zie je nog iemand lopen bij Bertrand van Dijk podotherapie? Dan is dat Tim, de getalenteerde collega van Bertrand.

bottom of page