top of page

Over ons

Het Oefenlokaal is een veelzijdige plek, waar je terecht kunt met veel verschillende lichamelijke klachten en slaapproblemen.

 

Geen ouderwetse leerschool waar wordt verteld wat je moet doen, maar een plek waar je het heft in eigen handen neemt in jouw herstel. Een plek waar je leert ontspannen, lekker bewegen en heerlijk slapen.

Marjolein

In Het Oefenlokaal vind je Marjolein: Oefentherapeut Cesar en nieuwsgierig aagje en nooit uitgeleerd.

 

Niet gek dus dat Marjolein naast Oefentherapeut Cesar ook slaaptherapeut en (sport)masseur is.

 

En dat dit een goede mix is, lees je hier:

Als oefentherapeut coacht Marjolein je naar een goede houding en manier van bewegen en met de hands-on benadering laat ze alle structuren beter functioneren. Zo zorgt ze er niet alleen voor dat klachten verminderen, maar dat de kans dat ze terugkomen een stuk kleiner wordt. Of je lichaam fit is, is deels afhankelijk van je slaap. Slaap je niet goed, dan kan dit dus je herstel in de weg zitten. En los van dit: niet slapen is heel frustrerend. Daar weet Marjolein, als slaaptherapeut en ervaringsdeskundige alles van (zij lag in haar masterstudie Zorgmanagement ook te woelen en schaapjes te tellen). Een logische keuze, dat ze op dat moment besloot de specialisatie tot slaapoefentherapeut te volgen. Nu slaapt ze zelf weer heerlijk en helpt ze jou dan ook weer heerlijk te ontspannen en te slapen.

 

Je vindt Marjolein niet alleen in de praktijk, maar ook bij bedrijven. Denk hierbij aan werkplekonderzoeken, trainingen of lezingen geven op gebied van gezond werken, RSI-preventie, stressmanagement of slaap. Van distributiemagazijnen tot kinderopvang, van pedicurepraktijk tot kantoor; niets is haar te gek. 

Zo bouwt Marjolein Het Oefenlokaal om tot Slaaplokaal, Massagelokaal of Werklokaal. Net wat jij nodig hebt in jouw leerplan tot gezond bewegen en goede slaap!

20210417_Het_Oefenlokaal_Stratum_HR_211_1X8A8382.jpg

Marjolein Janssen-Scheepens

Bachelor of Health
Ms. of Science – Healthcare Management

 

  • Oefentherapie Cesar/Mensendieck

  • Slaapoefentherapie/slaaptherapie

  • Bedrijfstherapie

  • Sportmassage

  • Kinesiotaping

  • Lymfedrainage gezicht

Werkwijze

Op weg naar een goede gezondheid moet je meerdere stappen zetten. Om jou zo goed mogelijk te helpen, doorlopen we samen een stappenplan dat is aangepast op jouw persoonlijke klachten en behoeften. Benieuwd naar onze werkwijze?

Klik hier voor onze werkwijze bij lichamelijke klachten.

Klik hier voor onze werkwijze bij slaapproblemen.

Klachten & Geschillenregeling

Bij het Oefenlokaal doen we er alles aan om u zo goed mogelijk te begeleiden en te behandelen. Heeft u toch een klacht over de therapeut of de behandeling? Lees dan hier welke stappen u kunt ondernemen.

Landelijke Database Oefentherapie & Nivel Zorgregistraties

Wij doen met de praktijk mee aan de Landelijke Database Oefentherapie (LDO) en de Zorgregistraties van Nivel.

Dit betekent dat de gegevens die we opnemen in je dossier anoniem en gecodeerd worden gedeeld met Nivel. Op deze manier kunnen zij onderzoek doen en de meerwaarde van Oefentherapie in de zorg onderbouwen. Daarnaast brengen zij landelijke zorgcijfers in kaart. Klik hier voor meer informatie over de werkwijze.

Wil je niet dat jouw gegevens gedeeld worden met Nivel? Dan kun je jouw bezwaar aangeven bij je therapeut, zodat we jouw gegevens kunnen uitsluiten van deelname. Deelname is namelijk niet verplicht.

Samenwerkingen

Als therapeut ben je maar een klein onderdeel in de wereld van de zorg. En hoewel je als dit kleine deel al veel kunt betekenen, kun je door samenwerken nog veel meer bereiken. Vandaar onze samenwerking met verschillende kanjers op gebied van gezondheid. Leergierig? Ga gerust op onderzoek uit:

Logo Cheiron (1).jpg

Cheiron Medisch Centrum

Bij Cheiron Medisch Centrum ben je nooit alleen. Daar vind je namelijk heel veel professionals op het gebied van gezondheid: zoals fysio de Smidse, (sport)podotherapie Bertrand van Dijk, De Inge van Liempt Kliniek (psychotherapie) en vier artsen musculoskeletale geneeskunde (manuele geneeskunde).

 

Deze vier mannen zijn expert op het gebied van de beweegketen en mocht deze net even niet lekker lopen, dan zorgen zij voor beweging.

Afbeelding1.png

Fysio De Smidse

Bij Fysio De Smidse vind je Julie Smeets.

 

Deze dame heeft een bulk aan ervaring en prachtige specialisaties. Met haar dry needling-naaldjes gaat ze menig klacht te lijf en met haar McKenzie & Muligan-technieken helpt ze je verder op de been.

Afbeelding1-1.png

Podotherapie Betrand van Dijk

Bertrand van Dijk is niets te gek: standsafwijkingen, voet-, knie-, heup of rugklachten, sportblessures, ingegroeide teennagels, likdoorns, beweegblokkades in voet of enkel en voetproblemen bij Diabetes Mellitus of Reumatoïde Artritis.

 

Met zijn podotherapeutische kennis gaat hij de strijd aan. En wees niet verbaasd als hij deze wint.

 

Zie je nog iemand lopen bij Bertrand van Dijk podotherapie? Dan is dat Tim, de getalenteerde collega van Bertrand.

logo Inge def (002).png

Inge van Liempt Kliniek

In de Inge van Liempt kliniek is Inge allang niet meer alleen. Samen met collega’s Susanne en Fiona helpt ze jou verder bij spanning, burn-out, depressie of angstklachten door middel van EMDR, MER of neurofeedbacktraining.

 

In deze 5D-behandeling staan allerlei facetten van gezondheid samen: lichaam, mentale gezondheid, gedrag en omstandigheden.

Fysiovrienden PNG.png

De Fysiovrienden

De Fysiovrienden bestaat oorspronkelijk uit het goedgemutste en zeer bekwame duo Ruben en Stijn. Maar deze heren worden ondertussen goed bijgestaan door Lotte.

 

Deze fysiotherapeuten doen het net even anders met hun moderne en eigentijdse kijk en praktijk. Voor manuele therapie, revalidatie, sportfysiotherapie, dry needling,  herniaklachten of zwangerschapsklachten ben je bij deze vriendenclub aan het juiste adres.

Logo1.png

In Verbinding Yoga

Sandra brengt je in verbinding met je lijf. Met een bom aan passie en enthousiasme begeleidt Sandra je naar lichamelijke en mentale ontspanning.

 

Ze leert je hoe je het lichaam met yogahoudingen kan uitlijnen en mobiliseren en hoe je uit je voorkeurspatronen kunt komen.

 

Zeg nou zelf: een prachtige aanvulling op de oefentherapie, toch?

Inner-Fit_1000x1000px-RGB.png

Inner Fit

Massage, yoga of personal training. Vera kan je hier allemaal bij helpen. Deze sportieveling weet zowel voor beginners als ervaren sporters een goed programma op te bouwen. Waar balans tussen sport en ontspanning centraal straat.  Met Inner-fit werk jij aan een betere leefstijl en voel je je helemaal fit van binnen! 

Ook bij bedrijven werkt Inner-fit aan gezondheid, met stoelmassages of speciale beweegprogramma's voor medewerkers. 

Many Moves.jpg

Many Moves

Wil je op een gezonde manier leren bewegen? Dan ben je bij Hannie en Many Moves aan het goede adres! Zij kan je persoonlijk begeleiden in het opbouwen van conditie, kracht, souplesse en controle door middel van pilates en wandelen.

 

Gezellig in een groepje of juist één op één, van absolute beginner tot (herstellende) sporter: bij Many Moves vind je de begeleiding die jij nodig hebt.

bottom of page