top of page
Het Oefenlokaal | Advies in houding bij lichamelijke klachten
Het Oefenlokaal | Oefentherapie Cesar & Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Cesar / Mensendieck

De oefentherapie Cesar/Mensendieck is in de basis een houdingstherapie.

Geen quick fix, maar een begeleiding naar een structurele oplossing. Na deze houdingstherapie kun je zelf invloed uitoefenen op je eigen lichamelijke klachten.

Tijdens de oefentherapie kijken we hoe je klachten zijn ontstaan of bij welke activiteiten je pijn hebt. We bekijken samen hoe je deze handelingen uitvoert en hoe je dat kan verbeteren, zodat je jouw lichaam goed leert gebruiken. Zo wordt de kans dat jij je lichaam overbelast en fysieke klachten krijgt kleiner, ook op de langer termijn. 

Klok met tijd, wachttijd
Géén wachtlijst
Twee personen
Persoonlijke begeleiding 1-op-1
Agenda, kalender
Afspraak binnen één week
Puzzelstuk, oplossing
Lange termijn oplossing i.p.v.symptoombestrijding

Praktische vertaling naar thuis, sport of werk

We koppelen dit aan je thuis-, sport- en werksituatie, zodat het makkelijker wordt om toe te passen en in te trainen. Zo leer je zelf hoe je jouw lichaam optimaal gebruikt en voorkom je overbelasting en pijnklachten. En wie wil er nu niet de expert zijn over het eigen lichaam?

 

Ondersteuning met oefeningen, advies of hands-on

Dit ondersteunen we mogelijk met enkele oefeningen om spieren te versterken, te rekken, te ontspannen of om gewrichten in beweging te krijgen. Ook adviezen over beweging of sport, ontspanning, stress én slaap zijn hier een onderdeel van. Waar nodig zetten we hands-on technieken in zoals (bindweefsel)massage, mobilisatie of kinesiotaping. Deze brede kijk op jouw lichaam en klachten helpt je weer vooruit. En dit alles voor de prijs van één.

Vergoed vanuit aanvullende verzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Dan kost het je zelfs niets, behalve tijd en inzet. Je bent immers je gedrag en gewoontes aan het veranderen en dat heeft tijd nodig, maar dan leer je wel hoe je zelf op een positieve manier kunt omgaan met jouw klachten en hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen.

 

Het Oefenlokaal | Advies in staande houding
Oefentherapie Cesar & Mensendieck | Advies in staande houding

Contactformulier

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Vul dan hier het contactformulier in en we nemen dezelfde dag nog contact met je op.
 

Bedankt voor jouw interesse in Het Oefenlokaal. We nemen binnen een werkdag contact met je op.

Reviews Oefentherapie

Oefentherapie Cesar & Mensendieck | Review van behandeltraject bij kinderen met houdingsproblematiek

“Marjolein helpt ons dochtertje al een hele tijd bij stabiliteit en houdingsverbeteringen. We hebben heel veel vooruitgang gezien en zelfvertrouwen opgemerkt. Onze dochter gaat heel graag naar Marjolein. Er is een vertrouwensband ontstaan die maakte dat ze samen met Marjolein ook grote stappen heeft kunnen zetten in het beter in- en doorslapen.

Marjolein woont en werkt in Aalst, voor onze dochter prettig en vlakbij. Daardoor komen ze elkaar wel eens tegen in het dorp of bij leuke activiteiten waar Marjolein zich als vrijwilliger inzet en ook dat tovert ze een brede lach op onze dochters gezicht!”

bottom of page