top of page
Search
  • Writer's pictureMarjolein Scheepens

Corona-beleid 20-10-2022

Ze zijn weer goed te horen in de wachtkamer en de spreekkamer: de snotneuzen en de kuchende kelen. Niet gek ook, in deze tijd van het jaar. En dus krijgen we veel vragen over hoe nu om te gaan met deze klachten. Want is het een gewoon griepje of corona? En mag je dan naar de praktijk komen of niet? Hier geven we antwoord op al je vragen!


Wat moet ik doen als ik een klachten heb die passen bij corona? Dan doe je even een (zelf)test, bij een negatieve zelftest mag je gewoon naar de praktijk komen. Vind je het zelf fijner om thuis te blijven? Dan mag je altijd je afspraak afzeggen.

Ik heb griep(klachten), maar ik ben negatief getest op corona. Wat nu?

Heb je echt griepklachten en koorts? Zeg dan je afspraak af. Ook een gewone griep is besmettelijk en liever worden wij zelf ook niet ziek. Dat scheelt weer testen en andere afspraken afzeggen. Daarbij kun je bij koort bijvoorbeeld ook niet gemasseerd worden. Beter even uitzieken dus!

Wat moet ik doen als ik in contact ben geweest met iemand corona?

  • Heb je zelf klachten die passen bij corona? Blijf dan voor de zekerheid liever nog even thuis, ook bij een negatieve zelftest. Het komt regelmatig voor dat deze test pas naar een paar dagen positief wordt. Wij zien veel verschillende mensen op één dag en willen niet het risico lopen andere (kwetsbare) mensen te besmetten.

  • Heb je geen klachten? Bij een negatieve zelftest mag je gewoon naar de praktijk komen. Vind je het zelf fijner om thuis te blijven? Dan mag je atlijd je afspraak afzeggen.

Moet ik een mondkapje op in de praktijk? Nee hoor, op dit moment hoef je geen mondkapje op in de praktijk. Vind je het zelf prettig, dan mag dit natuurlijk altijd!


Gelden de basisadviezen nog?

Je bedoelt handen wassen en 1,5 m. afstand houden? Op dit moment is het geen verplichting meer, maar het kan wel helpen om een besmetting tegen te gaan. In de praktijk vind je dan nog steeds handdesinfectie en is er nog steeds genoeg ruimte om wat afstand te houden in de wachtkamer. En geef je op dit moment liever nog geen handen, dan begrijpen we dat natuurlijk.


Zijn hierboven nog niet al je vragen beantwoord? Stel ze dan hieronder!


7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page